Нашата галерия

За контакт

Бул.България150, Хасково, 6300

office@solarbulgaria.eu

+359 88 5700487

как работим

Нашия работен процес

Стъпки
1. Консултиране

Компанията разполага с екип с над 15-годишна практика във фотоволтаичната индустрия в трите сегмента на инвестиционни проекти Residential, Commercial и Utility (битови нужди, индустриални и инвестиционни проекти).

Независимо дали планирате да изградите соларна централа за целите на вашето предприятие, върху земя или на покрива на вашата сграда, от компанията ще ви насочат към най-добрите решения спрямо вашия бюджет и цели. Също така ще ви обяснят как да извлечете максимална ефективност и печалба от бъдещата си соларната централа. Накратко, помагат ви да изберете най-доброто оборудване, спрямо контекста на вашия проект

2. Откриване на идеалния имот

В много случаи намирането на подходяща земя за соларна централа отнема повече време и енергия, отколкото самото й изграждане. Затова от Global Solar Bulgaria ще ви съдействат да откриете идеалната локация за бъдещата ви фототоволтаична инвестиция, без да губите и капка време в процеса. 

3. Проектиране

Екипът от проектанти има индивидуален подход за всеки отделен проект. Това включва подготовка и набавяне на необходимите становища, виза за проектиране и разрешение за строеж, което се издава от главния архитект на общината.

4. Доставка на техническо оборудване

Global Solar Bulgaria е сред най-предпочитаните доставчици на оборудване за изграждане на соларни паркове в България. Някои от най-големите фотоволтаични централи в страната са оборудвани именно с висококачествени технологии, доставени от компанията. „Ние оборудваме дори нашите конкуренти“, споделят от Global Solar Bulgaria

5. Изграждане

Строителната фаза включва подготовка на терена, инсталиране на монтажни конструкции, фотоволтаични панели, инвертори, електрическо оборудване и свързване към мрежата. Включени са и допълнителни мерки за контрол на качеството, с което се гарантира, че централата отговаря на проектните спецификации и се придържа към всички изисквания.

6. Присъединяване

Компанията има богат опит в работата с държавните институции и ЕРП-тата. В етапа на присъединяване към електропреносната мрежа, ФЕЦ-ът се подлага на серия от тестове, с което се гарантира, че централата работи. Необходимо е и фино настройване на системата, за да оптимизира нейната производителност.

Global Solar Bulgaria се грижи и за одобрението ѝ от страна на електроразпределителното дружество и подаване на документи за присъединяване на производителя на енергия. Компанията подава искане за изкупуване на отдадения към електропреносната мрежа ток и подаване на искане за пускане под напрежение към ЕРП.

7. Мониторинг и поддръжка

Екипите на компанията разполагат с хардуерни и софтуерни системи за дистанционен мониторинг, които осигуряват постоянно наблюдение над работните параметри на фотоволтаичните паркове и предоставят актуална информация за състоянието на всеки компонент. По този начин се постига оптимална ефективност на централата и се намалява времето за откриване на евентуални повреди и тяхното отстраняване. Въпреки, че системите, инсталирани от Global Solar Bulgaria имат нужда от минимална поддръжка, от компанията извършват регулярни инспекции на соларните системи и модернизация при необходимост.

8. Квалифициран и навременен сервиз

Това, което отличава Global Solar Bulgaria, е техният ангажимент за бързо обслужване, подкрепено от стабилни гаранции и индивидуален подход в поддръжката на соларни инсталации. Компанията предлага пълно сервизно оборудване на всички марки инвертори, сервиз на системите за комуникации и софтуерен контрол. При настъпил проблем, техниците реагират в рамките на 48 часа.

9. Гаранция

Гаранцията на соларното оборудване е 10 до 15 години за слънчеви панели, 5 години за инвертори с опция за закупуване на сертификат за удължаване на гаранцията за още 5 години, а батериите имат 9000 цикъла гаранция което се равнява ма около 10 години.

10. Управление на фотоволтаични централи

Компанията предлага и една уникална за българския пазар услуга: пълно менажиране на ФЕЦ.  По този начин клиентът няма ангажимент към дребните детайли в управлението на соларния си бизнес. Това е изключително удобно за хора, които нямат опит във ВЕИ инвестициите или нямат време да се занимават с оперативния мениджмънт на своята централа.
Фирмата съдейства изцяло относно сключване на договори за изкупуване на електрическа енергия.